[...] pozytywnie na nasze funkcjonowanie i rozwój. Nie sa szkodliwe, wręcz przeciwnie - jeśli spożywamy je w odpowiednich ilości, zresztą jak wszystko. Jeśli posiadamy „w miarę" dobre odżywianie i systematycznie ćwiczymy z głową, nie ma większych przeciwskazan, aby je zażywać, jak i kiedy, to już sprawa nieco inna. ***** -cytaty uzyty w pracy [...]
[...] na "żółtko" i "białko"). W badaniach na różnych zwierzętach doświadczalnych potwierdzono, że jest ono wykorzystywane praktycznie w 100%. Inne białka nie są już tak dobre, o czym świadczą dane zamieszczone w tabeli. (Szczygieł, 197) Dane te mają już blisko 30 lat, ale ciągle zachowują swoją wartość. Pochodzą z czasów, kiedy technika [...]
[...] pokarmowym, który nasila proces termogenezy poposiłkowej. A czym jest termogenza poposiłkowa, jak nie jednym z wydatków energetycznych organizmów. Powinny to być dobre wiesci dla wszystkich, którym zale!y na redukcji tkanki tłuszczowej, bo wydawać by się mogło, !e wieksze wydatki energetyczne są równowa!ne z redukcją wagi ciała. [...]
[...] Jeśli zbyt późno, niektóre odmiany mają zjełczały smak. Jeśli Bacon smakuje jak bekon to jest zjełczałe. Jeśli awokado ma ciemny miąższ (zgniły), skompostuj je lub ocal dobre części. W warzywniakach i sklepach spożywczych czasem można natrafic na Cukes (zwane także Koktail lub Palec), te bezpestkowe, kształtem przypominające pikle owoce [...]
[...] z 6g węglowodanów na kg masy ciała, 2g białka na kg masy ciała oraz niewielkiej ilości tluszczy. Jest to bardzo powszechny schemat dający w sporej ilości przypadków bardzo dobre efekty. Jednak chciałbym również zaprezentować nieco inną wersję. Na początku zsumuj wszystkie kalorie, które spożywasz w ciągu całego tygodnia i następnie podziel tę [...]
[...] mleka? Bo? Bo gdzies tam ktos kiedys napisal że uslyszal od kogos ze ktos gdzies przeczytal - ale nie do konca zrozumial czy mleko jest zle .....a moze chodzilo ze jest dobre bla bla bla .......i tak wytworzyl sie mit ze mleko jest bee - i nalezy go unikac zawsze i wszedzie. A tymbardziej po treningu! Ludzie zapominaja ze mleko jest zrodlem [...]
[...] orzechy włoskie, pomidory), gdyż organizm przetwarza go na serotoninę- hormon poprawiający nastrój. Czekolada zawiera teobrominę, która stymuluje wydzielanie hormonów dobrego samopoczucia, ale uwaga na kalorie! Kawę lepiej zastąpić zieloną herbatą, gdyż kofeina wpływa na podwyższenie poziomu kortyzolu - hormonu stresu. Dlaczego szynka jest [...]
[...] przykazania kulturystycznych radykałów – były, są i będą. Ale czy to droga dla każdego? Czy każdy ma odbierać sobie frajdę jaką daje rekreacyjne uprawianie sportu i dobre jedzenie? Chyba nie! Są 3 podstawowe warunki w tym sporcie, które należy spełnić aby osiągnąć sukces. Nawet jeśli to będzie delikatna dekompozycja swojego ciała – Ti [...]
[...] purpurowej (Echinacea purpurea) i jeżówki wąskolistnej (Echinacea angustifolia), dostępne na naszym rynku farmaceutycznym, zostały przebadane przez nasz zespół. Są to dobre, silnie działające immunostymulatory. Nie należy jednak przekraczać u dorosłego dawki dobowej 60 kropli dla soku lub 3 tabletek dla preparatów sproszkowanych. Lek [...]
[...] życiu nie osiągnie niczego jeżeli nie poświęci danemu zajęciu odpowiednio dużo czasu. Liczy się także nastawienie psychiczne - musisz wierzyć w swoje siły (na pewno będzie dobre kiedy po około 2 tygodniach zauważysz efekty ćwiczeń). Jeżeli będziesz do tego podchodził na zasadzie „Dobra spróbuje, może się uda", automatycznie ćwiczenia przez [...]
[...] jakie organizm może strawić. Pełno w nim witamin i ryboflawiny i wapna. Zaleca się spożywanie 3 razy dziennie cottage cheese. Białka jajek kurzych - inne bardzo dobre źródło białek łatwo przyswajalnych przez organizm. Najlepsze są białka jajek gotowanych. Tuńczyk/Łosoś Otręby Pierś indyka (po niej ma się świetnego [...]
[...] które są łatwo przyswajane przez jelita noworodka. Aby niemowlęta chciały spożywać mleko krowie, matki wpadły na pomysł słodzenia go zwykłym cukrem. To również nie jest dobre rozwiązanie, gdyż podawanie sacharozy noworodkom zbyt wcześnie pobudza trzustkę do produkcji insuliny, co może doprowadzić do uszkodzenia jej z powodu wystawienia na [...]
[...] które są łatwo przyswajane przez jelita noworodka. Aby niemowlęta chciały spożywać mleko krowie, matki wpadły na pomysł słodzenia go zwykłym cukrem. To również nie jest dobre rozwiązanie, gdyż podawanie sacharozy noworodkom zbyt wcześnie pobudza trzustkę do produkcji insuliny, co może doprowadzić do uszkodzenia jej z powodu wystawienia na [...]
[...] życiu nie osiągnie niczego jeżeli nie poświęci danemu zajęciu odpowiednio dużo czasu. Liczy się także nastawienie psychiczne - musisz wierzyć w swoje siły (na pewno będzie dobre kiedy po około 2 tygodniach zauważysz efekty ćwiczeń). Jeżeli będziesz do tego podchodził na zasadzie „Dobra spróbuje, może się uda", automatycznie ćwiczenia przez [...]
[...] Uwaga! Nie chce być posądzony o nakłanianie ludzi do zmieniania swoich nawyków żywieniowych. Do zmieniania swoich poglądów na temat diety, co jest dobre a co nie. Czy stwierdzenia, że niezdrowe produkty są tak naprawdę zdrowe. Nie oto chodzi. Chodzi o pokazanie ‘innej drogi’, drogi która jest mało popularna, a nawet w [...]
[...] gdy jesteś szczuplejsza jeszcze bardziej to widać. Jakieś ćwiczenia rozruchowe stawów barkowych praca nad położeniem łopatki a więc np suwanie rękami po ścianie powinno dac dobre efekty. Tak samo mam wrażenie , że pracujesz lewą strona mocniej bo dysproporcje pomiędzy pośladkami pogłębiły się Fakt, że poprawa w rekordach nie powala, uważam, że [...]
[...] Patrząc na sposób żywienia ludzi współczesnych można dojść do prawdziwych, smutnych wniosków. Kupujemy żywność, która nie wiele ma wspólnego z produktami o dobrej jakości spożywczej. Kobiety w ciąży jedząc je zmieniają układ genetyczny płodu, który jeszcze się nie narodził. Zwiększa się kilkukrotnie ryzyko rozwoju cukrzycy u [...]
[...] we krwi, dzięki czemu zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Hamuje ilość "złego" cholesterolu (LDL) i trójglicerydów (molekuł tłuszczu), a podnosi poziom "dobrego" cholesterolu (HDL). Badania wykazały, że obniża ona poziom cholesterolu o 22%, a tłuszczu aż o 52%. Rozszerza naczynia krwionośne, co u ludzi z wąskimi żyłami może [...]
[...] Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był głównie dla młodych koszykarzy ligi uniwersyteckiej Stanów Zjednoczonych - NCAA. Zapewnia on dobre rezultaty. I jest rozpowszechniony na terenie USA. W 1994 roku, stworzyliśmy SUPER DUNKS II doskonalszy od programu SUPER DUNKS. SUPER DUNKS II jest programem [...]
Będzie to mój pierwszy artykuł bo jestem nowy na forum. Więc zaczynamy. NADMIAR ESTROGENÓW W ŻYWNOŚCI I ŚRODOWISKU Nigdy przedtem w historii ludzkie ciało nie było tak wystawione na działanie estrogenów jak ma to miejsce dzisiaj. Większość naszego jedzenia jest pełne estrogenów. Nasze mięso i nabiał są naładowane hormonami, a warzywa i owoce [...]